صنعت گردشگری و هتلداری سوئیس

در گزارش سال 2011 مجمع جهانی اقتصاد که به رتبه‌‌بندی شاخص رقابت‌پذیری در صنعت توریسم و سفر میان 139 کشور جهان پرداخته بود، سوئيس در رتبه نخست شاخص های رقابت پذیری سفر و گردشگری قرار گرفت. آلمان، اتریش، اسپانيا در رتبه های بعدی قرار گرفتند و ایران در رتبه 98 جای گرفت. کشور اروپایی سوئيس با حدود 8 ميليون نفر جمعيت در سال های اخير یکی از موفق ترین کشور های جهان در جذب گردشگر بوده و در بين 140 کشور جهان در رتبه نخست شاخص های رقابت پذیر گردشگری قرار گرفته است.

مجمع جهانی اقتصاد در گزارش سال 2013 خود با موضوع «شاخص رقابت پذیری سفر و گردشگری»، کشور سوئيس را که دولتش در راستای راهبرد جدیدش در جذب گردشگر، پس از تجربه گردشگری کوهستان در کوه های آلپ، روی بازاریابی جذب گردشگر با معرفی منابع آبی شامل دریاچه ها، رود ها و چشمه های آب معدنی منطقه زیبای آلپ تمرکز کرده را در رتبه نخست شاخص های رقابت پذیری گردشگری قرار داده است.

سوئيس که در سال 2012 ميزبان بيش از 5.8 ميليون گردشگر بود، در سال های 2011 و 2009 نيز در رتبه نخست شاخص های رقابت پذیری گردشگری قرار گرفت. در سال 2012 سهم صنعت گردشگری سوئيس از توليد ناخالص داخلی این کشور حدود یک ميليارد و 578 ميليون دلار معادل 5.2 درصد بوده است. این گزارش همچنين نشان می دهد در حال حاضر 153 هزار نفر در صنعت گردشگری و صنایع مرتبط به آن اشتغال دارند که این ميزان 3.3 از کل نيروی کار فعال در سوئيس است.

کشور های آلمان، اتریش، اسپانيا، بریتانيا، ایالات متحده، فرانسه، کانادا، سوئد، سنگاپور، استراليا، نيوزیلند، هلند، ژاپن و هنگ کنگ در رتبه های دوم تا پانزدهم این فهرست قرار دارند. ایران در رتبه 98 قرار گرفته است، امارات در رتبه 28 ،قطر در رتبه 41 ،چين در رتبه 45 ،ترکيه در رتبه 46 ،بحرین در رتبه 55، عربستان در رتبه 62 ،روسيه در رتبه 63 ،هند در رتبه 65 ،مصر در رتبه 85 و پاکستان در رتبه 122 این فهرست قرار گرفتند.

سوئیس برای کوه‌ها، ساعت‌ها، شکلات، پنیر و بی طرفی سیاسی خود شناخته شده است، رشته کوه‌های زیبای آلپ در سوئیس یک مکان دیدنی برای بازدید هستند. این کشور برخی ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، مانند این واقعیت که این کشور سه زبان ملی رسمی دارد. بسته به هر منطقه‌ای از سوئیس، گردشگران زبان‌های فرانسوی، ایتالیایی و آلمانی را پیدا خواهند کرد. اگرچه زبانی به اسم زبان سوئیسی وجود ندارد، یک گویش آلمانی به نام سوئیسی-آلمانی وجود دارد که اغلب توسط کسانی که در نزدیکی مرز آلمان ساکن هستند، صجبت می‌شود.